Квалитет изградње насеља Свети Симеон :: Свети Симеон - Најбоље из природе и традиције :: www.svetisimeon.com
  • 1

  • 5

  • 5

  • 5

  • 5

 

Квалитет изградње

kvalitet izgradnje

Архитектура Светог Симеона инспирисана средњевековном културом и традицијом, захтевала је примену најплеменитијих материјала у изградњи: дрво, камен и ковано гвожђе.

Сибирски ариш

Ова изузетно квалитетна врста дрвета, први пут у градњи на овим просторима, примењена је за облагање фасаде, дебљине 50мм и израду шиндре за покривање кровова Јарам Вила. Ариш не трули и траје вековима; Отпоран је на влагу и температурне разлике; Има повећану отпорност на ватру и природни је антиоксидант. Такође је извор фитонцида који су превентива против прехлада и вируса. Дрво коме није потребна никаква заштита.

Камен и ковано гвожђе

Наши мајдани су од давнина познати по квалитетном природном пешчаном камену који је науци познат као "Беловодски пешчар". Одликују се, због велике количине кварца, одличном отпорношћу на хабање, а боје им се крећу од беле преко беж и жуте, до тамних црвених и браон нијанси. О његовој трајности сведоче и средњовековни манастири и цркве које су зидане од овог камена, неке од њих одолеле зубу времена и ратовима су: Раваница, Каленић, Манасија итд.
Зидови гараже - постамента и ограде платоа, сокле и димњаци, пиластри и делови кула "Јарам вила", обложени су овим племенитим каменом док су кровови обложени, осим дрвеном шиндром од ариша, и плочама израђеним од висококвалитетног камена. Заједно са традиционално, ручно израђеним декорацијама од кованог гвожђа, увек актуелним, оплемењују околину "Јарам вила". Камен и ручно ковано гвожђе не застарева, већ одолева времену и промени трендова стварајући естетику нове традиције.

Ентеријер

Стилизације инсипирисане Византијским мотивима. Модерни облици и стилови. Еколошки материјали и савремене завршне обраде. Примена инсталације "Паметна кућа".

 

kvalitet izgradnje

Вила Анастасија

vila

Ана, владарка Србије
жена великог жупана,Стефана Немање
мајка Стефана, Вукана и Растка Немањића
добила монашко име Анастасија
живела је у 12. веку

Вила Јелена

vila

Јелена Анжујска, српска краљица
женa краља Уроша I Немањића
мајка краљева Драгутина и Милутина
иако францускиња, проглашена је српском светицом
живела је у 13. и 14. веку

Вила Симонида

vila

Симонида, српска краљица
жена краља Милутина
ћерка византијског цара Андроника
позната по несвакидашњој лепоти
живела је у 14. веку

Вила Теодора

vila

Теодора, српска краљица
жена краља Стефана Уроша III Дечанског, његов морални ослонац и велика подршка
мајка првог српског цара - Душана Силног
живела је у 14. веку